2

Strukturerat kaos

I ett hushåll med fyra personer där en har adhd-diagnos, en går utredning och en förmodligen ska påbörja utredning men redan nu enligt rektorns order ska behandlas i skolan som att den har adhd/add, så blir det lätt lite kaos runt omkring.

Jag har av min arbetsterapeut fått lite hjälpmedel. Bland annat en stor magnet/whiteboard-tavla i våras som aldrig kom upp eftersom det krävdes lite jobb att få upp den. Typ, ta fram borrmaskinen och borra hål. Jag har lånat borrmaskinen, så långt kom jag, men istället för att borra upp tavlan så har jag borrat upp lite andra saker som var lite roligare för stunden. Det är så jag funkar. Hur som helst så fick jag då istället samma upplägg som tavlan fast på ett laminerat ark som ska fästas på kylskåpsdörren. Det verkar ju funka lite bättre eftersom den i alla fall sitter uppe nu.

Det kan ju verka flummigt att behöva ha en flyttbar lapp som talar om för en när man ska vattna blommorna tex. Men, om det inte står och påminner mig någonstans om exakt tid och dag så kommer jag inte ha en tanke på att det ska göras. Kan sitta och titta på mina halvdöda växter och tänka att de behöver vattnas, jag gör det sen. Sen blir till typ nästa vecka när jag återigen lägger märke till att de håller verkligen på att dö nu, just det jag glömde ju vattna dem, igen, stackars blommor, jag vattnar dom sen. Och så går det runt igen.

Behöver enkla och korta instruktioner. Jag har märkt det i skolan nu, att det blir ett problem. Jag fattar liksom aldrig vad jag ska göra när jag får skrivna instruktioner. Speciellt om de lämnar öppet för följdfrågor. Spelar ingen roll hur många gånger jag läser instruktionerna, jag tänker bara på annat och det är i stort sett omöjligt att hålla fokus på texten.

Har precis skummat igenom uppgifterna för de två kurserna jag går nu (hälsopedagogik och psykologi 1) och jag är livrädd. Som alltid. Det kommer gå åt helvete. Känns det som.

2 kommentarer:

Chrissan sa...

Nä då. Det kommer gå bra!!!

Suzan sa...

Jag har också en liknande på kylen, den är perfa!!

Skicka en kommentar